Malzemeler

Mükemmel baklava için doğru malzeme seçimi

Baklava yapımında kullanılan malzemelerin kalitesi, sonucun lezzetini doğrudan etkiler. Aşağıda, her malzemenin özellikleri ve seçim kriterleri hakkında detaylı bilgiler bulacaksınız.

Yufka (Phyllo Dough)

Baklavanın temel malzemesi olan yufka, mümkün olduğunca ince olmalıdır. Kaliteli yufka:

Ceviz İçi

Cevizli baklava için en önemli malzeme. Seçim kriterleri:

Antep Fıstığı

Gaziantep baklavası için özel fıstık çeşidi:

Tereyağı

Baklavaya lezzet ve kıtırlık veren önemli malzeme:

Şeker ve Şerbet

Baklavanın şerbeti için:

Badem

Bademli baklava için:

Baklava malzemeleri - yufka, ceviz, fıstık, tereyağı ve şeker

Malzeme Saklama İpuçları